Contact

mr. T. Groot (Thom)
Advocaat

T: +31 20 346 99 80
M: +31 6 24 42 75 01

 

Thom Groot

Advocaat

Thom adviseert en procedeert over bestuursrechtelijke aspecten van projectontwikkeling, transacties en vastgoedbeheer.

Aandachtsgebieden

Thom Groot is als advocaat verbonden aan STIJL advocaten. Thom is gespecialiseerd in het ruimtelijk en Europees bestuursrecht. Hij adviseert en procedeert over bestuursrechtelijke aspecten bij gebieds- en projectontwikkelingen, transformaties en vastgoedbeheer, zoals vergunningen en bestemmingsplannen.

Thom heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Vastgoedrecht / Bouwrecht
– Omgevingsrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Bijzonderheden

Thom is in 2014 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij zijn Bachelor Rechtsgeleerdheid (cum laude) heeft behaald en daarna zijn Master Publiekrecht. Daarnaast heeft hij in 2013 zijn Bachelor Politicologie, met specialisatie Internationale Betrekkingen, behaald.

Thom is tussen februari 2014 en juli 2016 werkzaam geweest bij de Raad van State, eerst als stagiair bij de Commissie Recht van de Europese Unie van het Bureau Secretaris, daarna (anderhalf jaar) als jurist bij de Directie bestuursrechtspraak (ruimtelijke ordeningszaken). Ook heeft hij eerder werkzaamheden verricht bij Stijl advocaten, als student-stagiair en juridisch medewerker.

Talen

Nederlands, Engels, Duits.