Nieuws2016-11-30T21:52:37+02:00

Nieuws

BENG en eventuele scherpere eisen door gemeenten

Eerder deze week berichtte VJ over de strengere eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG) die de gemeente Amsterdam heeft voorgesteld. Deze zijn scherper dan de BENG-eisen die het Rijk zal stellen in het Bouwbesluit. Brancheverenigingen Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB bouw reageerden kritisch. Advocaat Thom de Groot zet de zaak juridisch in perspectief. (meer…)

Uitrol van de meetkasten van Regionaal Meetnet


Inmiddels is de uitrol van de meetkasten (afbeelding van odzob) van Regionaal Meetnet van start gegaan. Hiermee wordt de luchtkwaliteit van de leefomgeving in heel Zuidoost-Brabant gemeten (‘realtime’ stikstofdioxide en fijnstof). Stijl Advocaten legde deze unieke samenwerking tussen partijen vast in een samenwerkingsovereenkomst. Voor informatie over het Regionaal Meetnet gaat u naar: www.odzob.nl/meetnet.

Wanneer kan een toezegging aan de overheid worden toegerekend?

Wanneer kan een toezegging aan de overheid worden toegerekend? Dat is het geval als een bedrijf redelijkerwijs kan en mag veronderstellen dat degene die de toezegging deed de opvatting van het bevoegde bestuursorgaan vertolkte. Maar ook als een toezegging niet kan worden toegerekend aan de overheid, neemt dat niet weg dat er situaties kunnen zijn waarin de onbevoegde toezegging moet worden betrokken bij een belangenafweging bij de besluitvorming. Dat blijkt uit een recente uitspraak van de Raad van State van 15 juli jl. (meer…)

De essentie van Stijl is trouw blijven aan je principes


Net als onze naamgenoot De STIJL, richten wij ons op de essentie en komen wij snel tot de kern. Deze principes liggen ten grondslag aan onze reputatie; hoogwaardige juridische diensten op het gebied van onroerend goed en projectontwikkeling verlenen.
Wij leveren gerichte en innovatieve oplossingen in het belang van onze cliënten. Resultaat met STIJL. Je vindt ons op www.stijladvocaten.nl. (meer…)

Uit stilzitten, zwijgen of niet volledig verstrekken van info van een ambtenaar kan geen vertrouwen worden ontleend


Spreken is zilver, zwijgen is goud. Helaas voor een burger of bedrijf gaat dit gezegde niet op bij een beroep op het vertrouwensbeginsel. Uit het stilzitten, zwijgen of niet volledig verstrekken van alle benodigde informatie van een ambtenaar kan en mag niet worden afgeleid dat met een bepaalde activiteit wordt ingestemd door de overheid. Dat blijkt uit een recente uitspraak van de Raad van State van 8 juli jl. (meer…)

Go to Top