Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

STIJL Advocaten neemt de verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens en milieu serieus. Het is onze ambitie om duurzaam en klimaatneutraal te ondernemen. Wij wijzen onze medewerkers op hun verantwoordelijkheid hierin en volgen de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet. Indien nodig passen wij onze duurzaamheidstrategie aan.

Milieu en duurzaamheid

Justdiggit

De aarde warmt steeds sneller op. Door het groen en vruchtbaar maken van uitgedroogd land kunnen we onze planeet afkoelen. Afrika is het continent met het grootste herstelpotentieel. Hier zet Justdiggit, samen met lokale partners en gemeenschappen, grootschalige vergroeningsprojecten op. Van het graven van halvemaanvormige kuilen die regenwater opvangen tot het terugbrengen van bomen en het ontwikkelen van graszaadbanken.

Het gebruik van deze nature-based solutions om de vegetatie te herstellen is dé manier om de wereldwijd stijgende temperaturen terug te dringen. Daarnaast heeft het een positieve impact op water- en voedselzekerheid en biodiversiteit, en verbetert het de levens van mens en dier.

STIJL Advocaten ondersteunt de groene en sociale aanpak van Justdiggit van harte. Wij sponsoren de projecten van deze daadkrachtige organisatie door een jaarlijkse financiële bijdrage. Ook schenken wij de airmiles van onze inkopen bij Albert Heijn aan Justdiggit.

Wilt u meer weten? Kijk dan op de website van Justdiggit.

Efficiënt en duurzaam kantoor

Daarnaast doet STIJL Advocaten al het andere om een zo efficiënt en duurzaam mogelijk gebruik van energie, papier, inkt en andere kantoorbenodigdheden te realiseren. Zo maakt ons kantoor gebruik van lichtsensoren en hanteren wij een duurzaam inkoopbeleid voor de inkoop van voedselproducten en alle andere kantoorbenodigdheden.

Cultuur

STIJL Advocaten en Kunstmuseum Den Haag

Wist u dat Kunstmuseum Den Haag met zo’n 300 werken de grootste collectie Mondriaans ter wereld heeft? In de tentoonstelling Mondriaan & De Stijl komen bezoekers alles te weten over de unieke weg naar abstractie van Piet Mondriaan en over de innovatieve kracht van De Stijl.

De naam STIJL Advocaten is gebaseerd op de associatie met vastgoed en de kernwaarden van de kunstenaarsbeweging ‘De Stijl’. Onze naam heeft ook betrekking op de door ons voorgestane aanpak van zaken; een eigen praktische en proactieve STIJL.

STIJL Advocaten is al sinds 2007 partner van Kunstmuseum Den Haag en in het bijzonder van de permanente tentoonstelling Mondriaan & De Stijl.
STIJL Advocaten voelt zich nauw verwant met de kern van Mondriaan & De Stijl: harmonie, evenwicht, innerlijke rust, orde, tijdloos en universeel evenwicht, maar ook innovatie en out of the box denken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Taco Hovius, hovius@stijladvocaten.nl, 020 346 99 80.

Fruitful Office

Wij vinden het welzijn van onze medewerkers en een gezonde werkomgeving belangrijk. Daarom bestellen wij wekelijks fruitmanden bij Fruitful Office. Fruitful Office gelooft dat vers fruit de kwaliteit van leven op het werk vergroot en zet zich tegelijkertijd in voor een duurzame en eerlijke maatschappij. Zo plant Fruitful Office voor elke geleverde fruitmand, één fruitboom in Malawi (Afrika).

Door het bestellen van fruitmanden bij Fruitful Office hebben wij in de periode januari t/m december 2020 meegeholpen aan het planten van 58 fruitbomen in Malawi!

Voor meer informatie, zie de website van Fruitful Office.