Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

STIJL Advocaten neemt de verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens en milieu serieus. Het is onze ambitie om duurzaam en klimaatneutraal te ondernemen. Wij wijzen onze medewerkers op hun verantwoordelijkheid hierin en volgen de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet. Indien nodig passen wij onze duurzaamheidstrategie aan.

Milieu en duurzaamheid

Climate Neutral Group (CNG) brengt onze CO2-uitstoot in kaart. STIJL Advocaten heeft gekozen voor compensatie op basis van 100% Gold Standard Coocking Stove credits. Hiermee wordt de CO2-footprint van STIJL Advocaten gecompenseerd. Klik hier voor een link naar het certificaat.

De Gold Standard wil naast de voordelen voor het klimaat bijdragen aan duurzame ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Wij dragen bij aan het zogenaamde Coocking Stove project in Kenia. Door de efficiënte verbranding van deze houtovens is er veel minder hout nodig, wordt de CO2-uitstoot teruggebracht en is er nauwelijks tot geen rookontwikkeling. De vermindering in CO2-uitstoot resulteert in CO2-credits die financiering van dit project mogelijk maken. Klik hier voor de impactrapportage van de CO2-footprint van STIJL Advocaten over het jaar 2017 en klik hier voor een link naar een filmpje over dit project. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Climate Neutral Group.

Daarnaast doet STIJL Advocaten al het andere om een zo efficiënt en duurzaam mogelijk gebruik van energie, papier, inkt en andere kantoorbenodigdheden te realiseren. Zo maakt ons kantoor gebruik van lichtsensoren en hanteren wij een duurzaam inkoopbeleid voor de inkoop van voedselproducten en alle andere kantoorbenodigdheden.

Cultuur

STIJL Advocaten levert graag een bijdrage aan het culturele aanbod in Nederland. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met het Kunstmuseum Den Haag en zijn wij partner van de permanente expositie: ‘Mondriaan & De STIJL; de definitieve thuisbasis voor De STIJL in Nederland’.

De collectie Mondriaan van het Kunstmuseum Den Haag is uniek in de wereld en omvat bijna 300 werken. Ze beslaat alle stadia van de indrukwekkende carrière van deze grootmeester van de moderne kunst. STIJL Advocaten voelt zich nauw verwant met ‘De STIJL & Mondriaan’ als grootste architectonische stroming die Nederland heeft gekend. Klik hier om naar de webpagina van het Kunstmuseum Den Haag te gaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Taco Hovius, hovius@stijladvocaten.nl, 020 346 99 80.

Fruitful Office

Wij vinden het welzijn van onze medewerkers en een gezonde werkomgeving belangrijk. Daarom bestellen wij wekelijks fruitmanden bij Fruitful Office. Fruitful Office gelooft dat vers fruit de kwaliteit van leven op het werk vergroot en zet zich tegelijkertijd in voor een duurzame en eerlijke maatschappij. Zo plant Fruitful Office voor elke geleverde fruitmand, één fruitboom in Malawi (Afrika).

Door het bestellen van fruitmanden bij Fruitful Office hebben wij in de periode januari t/m maart 2017 meegeholpen aan het planten van 25 fruitbomen in Malawi! In 2016 hebben wij in totaal 103(!) fruitbomen bij elkaar gegeten.

Voor meer informatie, zie de website van Fruitful Office.