Contact

mr. G.K. den Uyl-Slagter (Truke)
Advocaat | Partner

T: +31 20 346 99 80
M: +31 6 48 10 26 01

     

Truke Den Uyl – Slagter

Advocaat | Partner

Truke adviseert onder meer gemeenten en andere overheden, scholen, ziekenhuizen, projectontwikkelaars, aannemers en adviseurs.

Aandachtsgebieden

Truke houdt zich bezig met (de contractering in relatie tot) gebiedsontwikkeling, projectontwikkeling, aanbestedingsrecht, staatssteunrecht en bouwrecht. Haar expertise varieert van het voeren van onderhandelingen tot het adviseren over de juridische vormgeving en het vastleggen van gemaakte afspraken in contracten.

Truke heeft zich gespecialiseerd in het vastgoedrecht, eerst bij de sectie vastgoed van Landwell Advocaten (voorheen PricewaterhouseCoopers Legal services) en vervolgens bij de Praktijkgroep Vastgoed van Loyens & Loeff in Amsterdam. Zij heeft ruime ervaring met specifieke voor overheden geldende wet- en regelgeving (o.a. inzake aanbestedingen, staatssteun, kostenverhaal, wet voorkeursrecht gemeenten, wet gemeenschappelijke regelingen, e.d.) en met de ontwikkeling en realisatie van vastgoedprojecten: ontwikkeling van gebouwen of gebiedsontwikkeling, winkelcentra, stadions en combinatieprojecten en projecten voor scholen en ziekenhuizen.

Registraties

Truke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Vastgoedrecht / Bouwrecht
  • Aanbestedingsrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Bijzonderheden

Truke wordt aanbevolen in de Chambers EMEA 2020: “Truke den Uyl-Slagter is a “sharp real estate lawyer”, according to interviewees, and is skilled in procurement and construction law. One client describes her as a “very good lawyer in the area development and project development space” and remarks that she is “always up-to-date and straightforward”.”

Truke heeft in 2000 de Grotius post-graduate opleiding Onroerend Goed afgerond (cum laude). Zij is lid van de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten, de Vereniging voor Bouwrecht, de Vereniging voor Vastgoed Juristen, de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht, de Dutch Women In Real Estate (DWIRE) en de Gooische Vastgoed Sociëteit. Verder is zij hoofdredacteur van het juridisch tijdschrift Rechtspraak Vastgoedrecht (Kluwer).

Talen

Nederlands, Engels, Frans.