In elke nieuwsbrief interviewen we een collega over werken bij STIJL. Dit keer vertelt senior advocaat Wouter den Harder over zijn ervaringen. “Ik krijg veel tijd en ruimte om zaken juridisch goed uit te zoeken en doortimmerde stukken te schrijven. Dat is voor mij heel veel waard.”

Wie: Wouter den Harder
Functie: senior advocaat
Werkt bij STIJL Advocaten sinds: 1 juni 2014
STIJL in drie woorden: professioneel, open en vriendelijk

“Ik ben hartstikke tevreden met wat ik nu heb”

Waarom STIJL?
“Zeven jaar geleden maakte ik via Vincent van Oijen kennis met STIJL. Vincent en ik werkten eerder samen bij een ander advocatenkantoor. Vincent kende STIJL-partner Michiel van Driel van vroeger en besloot contact te leggen. Vervolgens gooide hij voor mij een balletje op: ‘Kunnen jullie wellicht nog iemand gebruiken? Mijn oud-collega Wouter is een goede, hij houdt van vastgoed en procederen. Kan hij ook eens komen praten?’ Vincent beval me warm aan. Dat maakte dat ik redelijk onbevangen naar de Poeldijkstraat ging. Truke, Taco en Michiel waren tijdens het sollicitatiegesprek open, vrolijk en geïnteresseerd, maar ze stelden ook kritische vragen. Zo beoordeelden ze of ik wel echt in het team paste. Volkomen terecht natuurlijk.”

Onderweg met STIJL
“Werken bij STIJL geeft mij veel plezier. Ons kantoor werkt op hoog niveau en heeft grote en mooie klanten. Ik krijg veel tijd en ruimte om zaken juridisch goed uit te zoeken en doortimmerde stukken te schrijven. Dat is voor mij heel veel waard. Bij mijn vroegere werkgevers moest ik snel werken en was het meer productie. Ik kijk terug op bijzondere zaken. Zoals Van den Boogaard in Venlo, die ik samen met Taco deed. Alle facetten van grote projectontwikkeling kwamen daar aan bod, van de onderhandelingen tot de realisatie van die enorme distributiehallen. Wat ik van cliënten terug hoor is dat ik een vriendelijke, joviale kerel ben. Recht-door-zee en soms ook iets te ongenuanceerd. Deze wereld is bij uitstek een people’s business. Er moet chemie zijn tussen cliënt en advocaat. Net als in de liefde is niet altijd concreet te maken, waar dat precies in zit.”

Wouter: “Er moet chemie zijn tussen cliënt en advocaat.”

Resultaat met STIJL
“De vrijheid die ik inmiddels als senior advocaat bij STIJL heb vind ik erg fijn. Zelf contact met de cliënten zoeken en onderhouden, op mijn eigen manier zaken aanvliegen. Mijn eigen strategie kunnen bepalen en niet alles hoeven overleggen. Maar tegelijkertijd weten dat de deur van de partners open staat. Bij moeilijke beslissingen kan ik altijd sparren met Taco, Truke, Michiel en Vincent: ‘Zo sta ik er nu voor, hoe zien jullie dat?’ Dat is prettig. De volgende stap is partner worden. Het is nog een beetje verkennen of dat iets is wat bij mij past. Ik heb twee jonge kinderen, waar ik graag veel tijd aan besteed, nu het nog kan. ‘Recht zo die gaat’, zeg ik altijd in functioneringsgesprekken. Je mag ook gewoon wel eens stilstaan en denken: wat ik nu allemaal heb, daar ben ik hartstikke tevreden mee!”

Tekst: Iris Stam
Foto: Bettina Traas