Wie: Emma Metgod
Functie: advocaat
Werkt bij STIJL Advocaten sinds: 1 januari 2017
STIJL in drie woorden: hoog kennisniveau, inspirerend, enthousiast

“Het is prettig om met zulke intelligente mensen te werken”

Waarom STIJL?
“Hiervoor was ik juridisch medewerker op een vastgoedkantoor in Arnhem. Ik woonde in Amsterdam, reisde elke dag. Vroeg de trein, laat terug. Het was intensief. Na een jaar besloot ik verder te kijken. Een stagebegeleider die ik kende van een ander bedrijf gaf me een zetje. Ze vroeg of ik open stond voor iets nieuws. Ze werkte inmiddels bij STIJL, een advocatenkantoor in Amsterdam, voornamelijk gericht op vastgoed. Ik zou daar kunnen solliciteren als juridisch medewerker. Het kon niet beter! Na de ontmoeting met partner Truke den Uyl-Slagter was ik helemaal enthousiast, haar energie was aanstekelijk. Ik was erg gelukkig toen ik na het geslaagde sollicitatiegesprek werd aangenomen.”

Onderweg met STIJL
“STIJL besteedt veel aandacht aan het vergroten van kennis en je groei als advocaat. In het pand is een uitgebreide bibliotheek. Het kennisniveau dat wordt nagestreefd is hoog. Het is prettig om in een inspirerende omgeving met zulke intelligente mensen te werken. De laatste jaren heb ik me het vastgoed nog meer eigen kunnen maken en heb ik de kernvaardigheden van een advocaat verder kunnen ontwikkelen: goed leren schrijven van stukken en helder adviseren. Hoe bedien je de cliënt het best, zodat deze echt wat heeft aan je advies? Geen wetenschappelijke uiteenzetting dus, maar begrijpelijke taal. Er is zo’n kloof tussen wat je leert op de universiteit en de dagelijkse praktijk van de juridische dienstverlening. Bij STIJL heb ik die lacune kleiner kunnen maken.”

Emma: “Er is een kloof tussen wat je leert op de universiteit en de dagelijkse praktijk van de juridische dienstverlening.”

Resultaat met STIJL
“Ik ben gericht op vastgoed en op beroepsaansprakelijkheid. De helft van mijn tijd werk ik voor Truke den Uyl-Slagter en Taco Hovius, de andere helft voor Vincent van Oijen. Ik vind het heel leuk om me op beide aspecten te richten. De combinatie adviseren en procederen vind ik aantrekkelijk. Ik hou van de diversiteit van de zaken. Werken voor STIJL geeft me voldoening en daagt me uit, door de afwisseling en de boeiende, verdiepende vraagstukken. Ik zit hier op mijn plek, ben heel blij dat ik deel mag uitmaken van het team. Het is een mooie mix van mannen en vrouwen. De sfeer is open, de toegewijde, ambitieuze en fijne collega’s maken voor een groot deel het werk. Ik ga met plezier naar kantoor!”

Tekst: Iris Stam
Foto: Bettina Traas