Contact

prof. mr. dr. L.J.A. Damen (Leo)
Of Counsel

T: +31 20 346 99 80

Leo Damen

Of Counsel

Leo adviseert als Of Counsel vooral over het algemeen deel van het bestuursrecht.

Aandachtsgebieden

Prof. mr. dr. Leo J.A. Damen is Of Counsel bij STIJL Advocaten. Leo Damen is emeritus hoogleraar bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Leo Damen publiceert vooral over het algemeen deel van het bestuursrecht. Zie onder meer de handboeken Bröring e.a. en Marseille e.a., Bestuursrecht 1 en 2, Den Haag: BJu 2019, zijn bijdragen aan bundels, zijn artikelen en zijn honderden annotaties in de AB en AAM. In 2018 publiceerde Leo het preadvies ‘Is de burger triple A: alert, argwanend, assertief, of raakt hij lost in translation?’, in: Vertrouwen in de overheid, VAR-reeks 160, Den Haag: BJu 2018, p. 7-103. Daarvoor en voor een reeks andere publicaties kreeg hij in 2019 de VAR-Michiel Scheltemaprijs.

Bijzonderheden

Leo studeerde rechten in Utrecht en Amsterdam en promoveerde in Groningen bij prof. mr. M. Scheltema op ‘Ongeregeld en ondoorzichtig bestuur’.

Leo heeft zijn sporen in het bestuursrecht ruimschoots verdiend. Leo was onder meer hoogleraar bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, voltijds raadsheer in de Centrale Raad van Beroep en decaan van de Faculteit Rechtsgeleerdheid in Groningen. Leo is redacteur van de AB Rechtspraak Bestuursrecht.

Talen

Nederlands, Engels.