Contact

mr. dr. J. Wieland (Jaap)
Advocaat

T: +31 20 346 99 80
M: +31 6 48 10 26 05

     

Jaap Wieland

Advocaat

Jaap adviseert en procedeert over bestuursrechtelijke aspecten van gebieds- en projectontwikkeling, transacties en vastgoedbeheer en over algemeen bestuursrechtelijke kwesties.

Aandachtsgebieden

Jaap is als advocaat werkzaam bij STIJL Advocaten. Hij is gespecialiseerd in het algemeen en het Europees bestuursrecht. Hij houdt zich bezig met de bestuursrechtelijke aspecten van gebieds- en projectontwikkelingen, transacties en vastgoedbeheer, zoals vergunningen, bestemmingsplannen en subsidies.

Jaap heeft Nederlands recht (2002), Internationaal recht (2002) en Politicologie gestudeerd (2005) aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is tussen 2002 en 2005 werkzaam geweest als junior docent aan de faculteit der rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam en als juridisch adviseur van een gemeente. Voor zijn komst naar STIJL Advocaten heeft hij 13 jaar als jurist bij de directie Bestuursrechtspraak van de Raad van State gewerkt. Hij heeft zich daar onder meer beziggehouden met financieel bestuursrecht, recht van decentrale overheden, kiesrecht en onderwijsrecht.

Bijzonderheden

In 2009 voltooide Jaap de Grotius specialisatieopleiding Algemeen bestuursrecht (cum laude). In 2017 is hij gepromoveerd aan de Universiteit Leiden op de bescherming van concurrentiebelangen in het bestuursrecht. Hij publiceert regelmatig over bestuursrechtelijke aangelegenheden en verzorgt zo nu en dan cursussen en lezingen.

Jaap was tussen 2010 en 2019 lid van de Hoor- en adviescommissie van de provincie Noord-Holland.

Jaap is lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR).

Talen

Nederlands, Engels.