In elke nieuwsbrief vertelt een STIJL-medewerker over zijn of haar werkzaamheden en de ervaringen met het kantoor. In deze nieuwsbrief is het woord aan secretaresse Maria Jager.
“Ik vind het leuk om met zijn allen aan een goed product te bouwen.”

Wie: Maria Jager
Functie: secretaresse
Werkt bij STIJL Advocaten sinds: 1 januari 2016
STIJL in drie woorden: professioneel, betrokken en slagvaardig

“Bij STIJL ben ik zonder twijfel het meest op mijn plek”

Waarom STIJL?
“Met de slogan ‘Thea studeert techniek’ probeerde de overheid eind jaren ’80 om meiden enthousiast te maken voor de exacte vakken. Ik was daar op het vwo wel goed in, dus ik dacht: ach, daar is altijd een baan in te vinden. Na het afronden van de studie Analytische Chemie aan de VU heb ik enige tijd in die sector gewerkt. Toen die laatste functie te hoog gegrepen bleek, besloot ik om tijdelijk wat anders te doen. Iets praktisch. Een advertentie van een uitzendbureau voor juridische secretaresses, die elke dag in de krant stond, trok mijn aandacht. Het kennismakingsgesprek was leuk, tijdens de typ-test was ik ontzettend fanatiek. Al na een paar minuten oordeelde de intercedente dat ik geschikt was. Zo ben ik in het vak gerold. De reuring van de juridische wereld beviel me zo, dat ik er nooit meer ben weggegaan. Grote en kleine bedrijven, start-ups, ik heb in die 23 jaar overal gewerkt. Bij STIJL, het zesde advocatenkantoor, ben ik zonder twijfel het meest op mijn plek. De mensen hier hebben hart voor de zaak en hart voor elkaar. Die betrokkenheid heb ik ergens anders nooit zó ervaren.”

Onderweg met STIJL
“Mezelf zou ik omschrijven als ondersteunend, zelfstandig en meedenkend. Het werken voor anderen zo prettig mogelijk maken is mijn drijfveer. Ik loop langs een kopieerapparaat en controleer of er papier in zit. Kijk of de thee is bijgevuld. Dat wordt door het team opgemerkt en gewaardeerd. Het geeft mij ook veel voldoening om een processtuk netjes, goed en op tijd in te dienen. Voordat de documenten verstuurd worden, doen mijn collega Kelly en ik een laatste check op spelling, interpunctie, zinsbouw en opmaak. Soms zit iemand zo lang op een stuk, dat hij of zij iets over het hoofd ziet. Het is fijn dat we de afgelopen jaren die verantwoordelijkheid hebben gekregen, dat het team de toegevoegde waarde van het meelezen ziet. Ik vind het leuk om met zijn allen aan een goed product te bouwen, om daar als secretaresse een rol in te mogen hebben.”

Maria: “De reuring van de juridische wereld beviel me zo, dat ik er nooit meer ben weggegaan.”

Resultaat met STIJL
“Ik werk vier dagen per week bij STIJL. Dat zorgt voor een goede balans tussen baan en hobby’s. Ik hou van zingen en ben creatief. Zo naaide ik een tijdje terug mondkapjes voor iedereen die het wilde. Momenteel maak ik kaarsen voor het goede doel, verpakt in zelfgemaakte doosjes. Het daarvoor gebruikte karton gooien we anders weg op kantoor. Mijn creativiteit kan ik ook een beetje in mijn werk kwijt. Zoals in het vormgeven van deze lustrum nieuwsbrief en het linken aan de website, wat ik samen met collega’s Tristan en Kelly doe. Of het maken van en het schrijven voor De Lynx, waarmee we aan het begin van de Covid-pandemie begonnen, omdat we de gesprekken bij de koffieautomaat en aan de lunchtafel zo misten. Om de twee weken verscheen dit digitale krantje voor het team. We hebben er met zijn allen enorm veel plezier aan beleefd!”

Tekst: Iris Stam
Foto: Bettina Traas