Contact

mr. T.E. Hovius (Taco)
Advocaat | Partner

T: +31 20 346 99 80
M: +31 6 48 10 26 03

     

Taco Hovius

Advocaat | Partner

Taco heeft een advies- en procespraktijk, met als specialisaties verduurzaming, gebiedsontwikkeling, publiek-private samenwerking en (Europees) aanbestedings- en staatssteunrecht.

Aandachtsgebieden

Taco adviseert en procedeert voor projectontwikkelaars, beleggers, energiebedrijven, gemeenten, woningcorporaties en beursgenoteerde ondernemingen. Taco heeft ruime advieservaring op het gebied van grote binnenstedelijke herontwikkelingen, duurzame energieprojecten en vastgoed gerelateerd ondernemingsrecht. Op deze gebieden staat hij cliënten bij in onderhandelingen, adviseert hij over de juridische samenwerkingsvorm.

Registraties

Taco heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Vastgoedrecht / Bouwrecht
  • Aanbestedingsrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Bijzonderheden

Taco was eerder werkzaam bij PricewaterhouseCoopers en Loyens & Loeff, waar hij werkzaam was bij de Praktijkgroepen Vastgoed en Ondernemings- en Procesrecht.

Taco is vermeld in de Chambers EMEA 2023 als “ranked lawyer”. Chambers EMEA 2023 vermeldt: “Taco Hovius has extensive experience assisting developers, investors and municipalities with contentious and non-contentious urban redevelopment matters. He is solution-oriented, wants to build a bridge to close the deals for the client, and sees opportunities.”

In Chambers EMEA 2022 staat: “Taco Hovius is praised for his skills as a litigator and his experience in procurement law. He has extensive experience assisting developers, investors and municipalities with contentious and non-contentious urban redevelopment matters.

Hij is lid van de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten, de Vereniging voor Bouwrecht, de Nederlandse Vereniging van Aanbestedingsrecht en ELSA Alumni. Hij voltooide de Grotius post-graduate opleiding Onroerend Goed (cum laude). Hij publiceert onder meer in het Advocatenblad en het tijdschrift Bouwrecht. Taco is co-auteur van het Praktijkboek Duurzaam bouwen van het Instituut voor Bouwrecht, van de uitgave Legal implications of climate change: the case for circularity en het Praktijkboek Intellectuele Eigendomsrechten in het bouwrecht van het Instituut voor Bouwrecht.

Taco is voorzitter van de Stichting mr. F.H. Piket, een stichting met als doel het bevorderen en ondersteunen van het artistieke klimaat in Den Haag. Verder is Taco secretaris van de Stichting Mondriaan Business Club, Kunstmuseum Den Haag.

Talen

Nederlands, Engels.