Contact

mr. T.E. Hovius (Taco)
Advocaat | Partner

T: +31 20 346 99 80
M: +31 6 48 10 26 03

     

Taco Hovius

Advocaat | Partner

Taco adviseert en procedeert voor projectontwikkelaars, beleggers, energiebedrijven, gemeenten, woningcorporaties en beursgenoteerde ondernemingen.

Aandachtsgebieden

Taco Hovius heeft een advies- en procespraktijk, met als specialisatie gebiedsontwikkeling, publiek-private samenwerking en (Europees) aanbestedings- en staatssteunrecht. Taco heeft ruime advieservaring op het gebied van grote binnenstedelijke herontwikkelingen, windturbineprojecten en vastgoed gerelateerd ondernemingsrecht. Op deze gebieden staat hij cliënten bij in onderhandelingen, adviseert hij over de juridische samenwerkingsvorm en legt hij gemaakte afspraken vast in overeenkomsten.

Taco was eerder werkzaam bij PricewaterhouseCoopers en Loyens & Loeff, waar hij werkzaam was bij de Praktijkgroepen Vastgoed en Ondernemings- en Procesrecht.

Bijzonderheden

Taco is vermeld in de Chambers EMEA 2019 als “ranked lawyer”. Chambers EMEA 2018 vermeldt: “Clients praise the “well experienced” Taco Hovius, for being analytical, clear and to-the-point.” He focuses on area development, as well as real property litigation. He acted for All-In Real Estate on the redevelopment of an old hospital area into an urban living and student housing area.”  In de Legal 500 staat: “Very experienced’ real estate development boutique Stijl advocaten is ‘efficient and effective’. ‘Hands-on expert’ and managing partner Taco Hovius advised Cure Afvalbeheer on the corporate and regulatory aspects of its new biogas facility development”.  Hij is lid van de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten, de Vereniging voor Bouwrecht, de Nederlandse Vereniging van Aanbestedingsrecht en de ELSA Lawyers Society. Hij voltooide de Grotius post-graduate opleiding Onroerend Goed (cum laude). Hij publiceert onder meer in het Advocatenblad en het tijdschrift Bouwrecht en is co-auteur van het boek “Nieuw huurrecht bedrijfsruimte”.

Taco is ambassadeur van de Klimaatbestendige Stad, onderdeel van het Deltaprogramma nieuwbouw en herstructurering van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Taco is voorzitter van de Stichting mr. F.H. Piket, een stichting met als doel het bevorderen en ondersteunen van het artistieke klimaat in Den Haag. Verder is Taco secretaris van de Stichting Mondriaan Business Club, Gemeentemuseum Den Haag.

Talen

Nederlands, Engels.