In elke nieuwsbrief vertelt een collega over zijn of haar werkzaamheden en de ervaringen met het kantoor. In deze nieuwsbrief is het woord aan senior advocaat Suzanne Zuidam.
“Ik voel energie en passie voor het gebied waarin ik werkzaam ben. Dat vlammetje wordt nog steeds aangewakkerd.”

Wie: Suzanne Zuidam
Functie: senior advocaat
Werkt bij STIJL Advocaten sinds: 1 september 2018
STIJL in drie woorden: sociaal, kundig en betrokken

“Ik hou van grote, complexe dossiers”

Waarom STIJL?
“Na zeven jaar bij een ander advocatenkantoor gewerkt te hebben, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Toen ik de vacature van STIJL las, besloot ik te solliciteren. Ik zag dat ik bij dit nichekantoor meer het accent op projectontwikkeling kon gaan leggen, en dat was helemaal wat ik zocht. Ook het feit dat de verhouding mannelijke en vrouwelijke advocaten mooi in balans was, sprak me aan. Eenmaal aangenomen merkte ik al snel dat STIJL een goede werkgever is, met veel aandacht en zorg voor het personeel. Een warm bad. Dat gevoel is na drie jaar ongewijzigd gebleven.”

Onderweg met STIJL
“Ook op andere vlakken bleek solliciteren de juiste keuze te zijn geweest. De uitdaging die ik zocht, heb ik gevonden. STIJL is klein, maar zeer specialistisch. We doen op kennisniveau niet onder voor de grote kantoren. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik in het diepe gegooid werd. De deur van partners en collega’s stond altijd open. Nog steeds. Zelf probeer ik ook goed benaderbaar te zijn. Door te sparren, te horen hoe ieder op een eigen manier tegen zaken aankijkt, krijg ik nieuwe inzichten. Mijn spectrum is verbreed. De laatste jaren heb ik vooral mijn contracteervaardigheden wat meer kunnen aanscherpen.”

Suzanne: “STIJL is klein, maar zeer specialistisch. We doen op kennisniveau niet onder voor de grote kantoren.”

Resultaat met STIJL
“Doordat we bij STIJL een aantal bestuursrechtadvocaten in huis hebben, heb ik meer kennis opgedaan van het publiek recht. Wat een voordeel is bij de projectontwikkelingsdossiers waar dit soort elementen vaak samen komen. Ik hou van grote, complexe dossiers, waar een beroep wordt gedaan op mijn creatieve vermogen. Ook is het mooi om zaken te behandelen waar de belangen in geld misschien niet zo groot zijn, maar waarbij ik op persoonlijk vlak wel veel voor de cliënt kan betekenen. Ik voel energie en passie voor het gebied waarin ik werkzaam ben. Dat vlammetje wordt nog steeds aangewakkerd.”

Tekst: Iris Stam
Foto: Bettina Traas