Wie: Laurens van Til
Functie: advocaat
Werkt bij STIJL Advocaten sinds: 1 april 2021
STIJL in drie woorden: professioneel, sympathiek en betrokken

In elke nieuwsbrief vertelt een STIJL-medewerker over zijn of haar baan. In deze tweede nieuwsbrief is de beurt aan Laurens van Til. Hij trad in dienst toen er door de Corona-regels nog niet op kantoor gewerkt kon worden. “Ik heb op afstand kennis gemaakt. Ondanks dat voelde het als een warm welkom.”

“Werken bij STIJL geeft me meer levensvreugde”

Had je al eens van STIJL gehoord?
“Ja, ik kende het kantoor. Een studievriend heeft hier vier jaar geleden gesolliciteerd. Hij is uiteindelijk niet bij STIJL komen werken. Maar hij was erg te spreken over hoe het was gegaan. Dat is me altijd bijgebleven.”

Waarom STIJL?
“Bij het vorige kantoor waar ik werkte had ik uitsluitend een procespraktijk. Ik zat hoofdzakelijk in de conflictsituaties. Op een gegeven moment werd ik daar wel een beetje moe van. Ik vind gewone gerechtelijke procedures vrij inefficiënt. Log, ze duren lang, ze zijn kostbaar. Ik had de behoefte om meer de advieskant op te gaan. Een recruiter bracht me in contact met Taco en Truke. Zij gaven aan dat het bij STIJL mogelijk is om me op het gebied van advisering en aanbestedingsrecht te ontwikkelen. Een mooie kans. Het interessante van adviseren, vind ik, is dat je procedures voorkomt. Adviseren kan heel snel, je kunt het beste resultaat behalen in een korte tijd. Preventie dus, in plaats van achter de feiten aanlopen.”

Laurens: “Het interessante van adviseren, vind ik, is dat je procedures voorkomt.”

Onderweg met STIJL
“Ik werk hier sinds begin april, dus ik ben nog maar net van start gegaan. Ik heb in die tijd met name cliënten in huurzaken bijgestaan. Ze geadviseerd in hoe ze het beste iets kunnen aanvliegen. Waar ik in hoop te groeien – met hulp van Truke en Taco – is in het opstellen van contracten.”

Resultaat met STIJL
“Werken bij STIJL levert mij een prettiger balans tussen werk en privé op. Mijn vorige kantoor zat in Alkmaar. Nu woon ik om de hoek, ik hoef maar vijf minuten te fietsen. Deze baan brengt mij ook meer rust omdat ik minder hoef te procederen. Een bestaan in de advocatuur blijft druk hoor. Maar over het algemeen geeft mijn baan bij STIJL me meer levensvreugde.”

Tekst: Iris Stam