Contact

mr. V.J.N. van Oijen (Vincent)
Advocaat | Partner

T: +31 20 346 99 80
M: +31 6 22 47 52 19

     

Vincent van Oijen

Advocaat | Partner

Vincent heeft een advies- en procespraktijk. De focus ligt op aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht en vastgoed. De beroepsaansprakelijkheid van professionele dienstverleners heeft een prominente plaats. Vincent werkt in opdracht van verzekeraars en hun verzekerden. Vincent is, volgens zijn cliënten, een “excellent litigator” die “opvallend efficiënt” werkt.

Aandachtsgebieden

Het gaat daarbij meestal om bijstand van notarissen, advocaten, architecten, makelaars en belastingadviseurs. Daarnaast werkt Vincent voor woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars en (vastgoed)beleggers. De nadruk ligt op het voeren van procedures, zowel civielrechtelijk als tuchtrechtelijk.

Jaarlijks gaat het om tientallen zaken, die vaak succesvol worden afgerond. Dat kan ook betekenen: schikken om erger te voorkomen. Vincent is daarin op voorhand volledig transparant. Als een procedure niet kansrijk is, zal hij daar niet om heen draaien. Andersom haalt hij natuurlijk alles uit de kast om een kansrijke zaak glansrijk te winnen. Op de website www.rechtspraak.nl zijn daarvan talloze voorbeelden te vinden.

Vincent is in het verleden betrokken geweest bij een collectieve actie waarin 176 notarissen in verband met een fiscale kwestie werden bijgestaan. Deze zaak heeft binnen en buiten het notariaat de nodige publiciteit gehad. De zaak is recent door de Hoge Raad in het voordeel van het notariaat beslist.

Vincent publiceert al vele jaren in het tijdschrift Rechtspraak Notariaat, Praktisch bewerkt (Kluwer), waarin recente uitspraken op zijn vakgebied (beroepsaansprakelijkheid) worden behandeld. Naar aanleiding van die publicaties wordt hij ook vaak benaderd door cliënten voor advies en bijstand.

Registraties

Vincent heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk procesrecht
  • Tuchtrecht

Deze registratie verplicht hem om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Bijzonderheden

Vincent was eerder werkzaam bij Stibbe en partner bij Lexence, waar hij werkzaam was bij de praktijkgroepen Vastgoed en Procesrecht.

Vincent wordt in de Legal 500 (2017) aanbevolen als “extremely talented, unbelievably dedicated litigator”, in de Legal 500 (2018) als “sharp litigator” en in de Legal 500 (2019) staat: “Vincent van Oijen handles a range of real estate-related disputes and whose ‘skills and knowledge are top notch”.

In de Legal 500 (2020) staat Vincent aanbevolen als “excellent litigator”. Hij is lid van de Vereniging van Aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht en de Nederlandse Vereniging van Tuchtrechtadvocaten (Disciplina). In 2009 voltooide hij de Grotius post-graduate opleiding Onroerend Goed.

Talen

Nederlands, Engels, Duits.