Contact

mr. V.J.N. van Oijen (Vincent)
Advocaat | Partner

T: +31 20 346 99 80
M: +31 6 22 47 52 19

     

Vincent van Oijen

Advocaat | Partner

Vincent adviseert aan en procedeert voor verzekeraars, notarissen, advocaten, architecten, woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars en (vastgoed)beleggers.

Aandachtsgebieden

Vincent van Oijen heeft een gecombineerde advies- en procespraktijk, onder meer op het gebied bouwrecht, koop/verkoop van onroerend goed en huur. Vincent is betrokken bij een aantal publicitair spraakmakende zaken rondom woningcorporaties, waarvan hij de belangen behartigt. Tot zijn cliënten behoren verder projectontwikkelaars, (vastgoed)beleggers en aannemers.

Daarnaast heeft Vincent al vele jaren een bloeiende praktijk op het terrein van het aansprakelijkheidsrecht en het verzekeringsrecht. De beroepsaansprakelijkheid van professionele dienstverleners, zoals notarissen, belastingadviseurs, advocaten, makelaars en architecten, heeft daarin een belangrijke plaats. Verder procedeert en adviseert Vincent over allerhande dekkingsgeschillen. Ook hier ligt de nadruk op het voeren van procedures, zowel civielrechtelijk als tuchtrechtelijk. Ook heeft Vincent expertise op het gebied van het overheidsaansprakelijkheidsrecht.

Vincent werkt onder meer in opdracht van een aantal grote verzekeraars en verzekeringsmakelaars. Vincent is onder meer betrokken geweest bij een collectieve actie waarin 176 notarissen in verband met een fiscale kwestie worden bijgestaan. Deze zaak heeft binnen en buiten het notariaat de nodige publiciteit gehad. De zaak is recent door de Hoge Raad in het voordeel van het notariaat beslist.

Vincent heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Vastgoedrecht / Bouwrecht
– Tuchtrecht
– Burgerlijk procesrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Vincent was eerder werkzaam bij Stibbe en Lexence, waar hij werkzaam was bij de praktijkgroepen Vastgoed en Procesrecht.

Bijzonderheden

Vincent wordt in de Legal 500 (2017) aanbevolen als “extremely talented, unbelievably dedicated litigator”, in de Legal 500 (2018) als “sharp litigator” en in de Legal 500 (2019) staat: “Vincent van Oijen handles a range of real estate-related disputes and whose ‘skills and knowledge are top notch’. In de Legal 500 (2020) staat Vincent aanbevolen als “excellent litigator”.  Hij is lid van de Vereniging van Aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht, de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten en de Vereniging van Bouwrecht. In 2009 voltooide hij de Grotius post-graduate opleiding Onroerend Goed. Hij publiceert onder meer in het tijdschrift Rechtspraak Notariaat, Praktisch bewerkt (Kluwer), waarin recente uitspraken op zijn vakgebied (beroepsaansprakelijkheid) worden behandeld en van commentaar voorzien.

Talen

Nederlands, Engels, Duits.