Wie: Tristan Naber
Functie: juridisch medewerker
Werkt bij STIJL Advocaten sinds: 1 juli 2021
STIJL in drie woorden: efficiënt, innovatief en stimulerend

“Ik voel me gewaardeerd en uitgedaagd”

Waarom STIJL?
“Vanwege de omstandigheden door Corona kon mijn contract bij de onderneming waar ik hiervoor als bedrijfsjurist werkte helaas niet verlengd worden. Op een bijeenkomst van ELSA, de European Law Students’ Association, kwam ik Taco Hovius tegen, net als ik een actieve alumnus. Toen ik vertelde dat ik op zoek was naar een nieuwe baan, nodigde hij me uit om te solliciteren. Het eerste gesprek zou ik met Truke den Uyl-Slagter hebben. Ik had goede verhalen over haar en over STIJL gehoord. En ze kloppen! Ik werk hier met hartstikke veel plezier. Vaak blijf ik langer op kantoor, omdat ik met zulke interessante zaken bezig ben. Het team is fijn, voelt bijna als familie. Het is prettig samenwerken in deze platte structuur, ik leer veel van iedereen. Anderzijds merk ik dat wat ik zelf inbreng geaccepteerd wordt, dat er meteen op gehandeld wordt. Dat vind ik mooi.”

Onderweg met STIJL
“Als juridisch medewerker ben ik breed georiënteerd, ik ondersteun iedereen. Vincent van Oijen met aansprakelijkheid bij advocaten en notarissen, Michiel van Driel met bestuursrecht, Taco Hovius en Truke den Uyl-Slagter met contracten. Als advocaat heb je soms vraagstukken waarvoor je niet de tijd hebt om daar helemaal in te duiken. Ook doe ik vooronderzoek bij een nieuwe zaak. Waar gaat het bij het betreffende veld of onderwerp over? Dat maakt het voor mij heel boeiend, om iets diepgaands toe te voegen aan het geheel. En om me op dat vlak te ontwikkelen. Mijn primaire taak is juridisch, maar ik houd me ook bezig met ICT, waar ik altijd een passie voor heb gehad. Het is leuk om mijn kennis daarvan efficiënt te kunnen toepassen en die te delen met het team. Hoe werkt een zoekmachine, een algoritme, hoe kun je met URL’s spelen? Bij www.rechtspraak.nl bijvoorbeeld staat er een identifier achter, dat precies het zaaknummer is. Zulke simpele handigheden maken het juridische werk veel makkelijker. STIJL doet veel aan innovatie en medewerkers krijgen alle ruimte om daarbij mee te denken.”

Tristan: “Ik hoop door te groeien de advocatuur in. Maar op dit moment heeft juist het brede en ondersteunende zijn voordelen.”

Resultaat met STIJL
“Werken bij STIJL geeft me energie en levert me een flinke groei op. Ik voel me gewaardeerd en uitgedaagd. Een halfjaar geleden hielp ik bij de voorbereiding van een publicatie. Er werd gezegd: ‘Ga gewoon mee als schrijver’. Dit jaar staan er meer op de planning. Op deze manier betrokken worden bij publicaties is een kans die je niet snel ergens anders krijgt. De waarde van een bedrijf, dat zijn de mensen. Dat doen ze goed bij STIJL. Ik hoop door te groeien de advocatuur in. Maar op dit moment heeft juist het brede en ondersteunende zijn voordelen. Wanneer het omslagmoment er zal zijn, durf ik niet te zeggen. Ergens tussen de vijf en tien jaar vanaf nu hoop ik bij STIJL als advocaat te werken. Ik wil afsluiten met een groot dankjewel richting Taco Hovius, Truke den Uyl-Slagter en de andere partners, voor de positieve sfeer op kantoor. En voor de vele mooie zaken waaraan ik al heb kunnen werken. Ik ben zeer tevreden.”

Tekst: Iris Stam
Foto: Bettina Traas