Wie: Rowena Göbel
Functie: secretaresse
Werkt bij STIJL Advocaten sinds: 1 mei 2021
STIJL in drie woorden: efficiënt, vriendelijk, persoonlijk

“Trots dat ik het avontuur ben aangegaan”

Waarom STIJL?
“Ik ben klantgericht, vriendelijk en altijd in voor een gezellig praatje. Jarenlang was ik fulltime schoonheidsspecialiste. Heel leuk om op die wijze met mensen te werken. Maar ik wilde op den duur toch een wat inhoudelijker baan. De administratief-juridische dienstverlening trok me. Daar heb ik toen een driejarige opleiding in gevolgd, naast mijn werk in de salon. Nadat ik geslaagd was, ben ik rustig op zoek gegaan naar een baan. Ik heb toen heel even bij een incassobureau gewerkt. Die baan maakte me niet echt vrolijk. Alleen maar achter schulden aangaan was niets voor mij. Daarna kwam ik bij STIJL terecht. De positieve verhalen tijdens de sollicitatie maakten me enthousiast. En bleken helemaal te kloppen.”

Onderweg met STIJL
“Als je van school komt weet je al best wat, maar veel ook niet. Bij STIJL krijg ik de tijd en de kans om mezelf te ontwikkelen. Kelly en Maria hebben me goed geholpen om alles uit te leggen. Ik kan bij onduidelijkheden altijd bij deze gezellige en ervaren collega’s terecht. Omdat ze al lang in het vak zitten, kan ik aardig wat van ze leren. Ze geven me veel tips. Ook de advocaten zelf zijn heel behulpzaam. Ze nemen de tijd om mijn vragen te beantwoorden. STIJL is gericht op vastgoedrecht. Ik heb stage gelopen bij een makelaarskantoor. Bepaalde elementen uit de makelaardij zie ik nu bij STIJL terugkomen. En tegelijkertijd zie ik een andere kant. Dat vind ik boeiend. Het meest interessante van mijn baan? Dat ik met zoveel dingen tegelijk bezig ben en dat het werk oplossingsgericht is. Het lijkt ’s ochtends heel chaotisch, maar al gauw is er overzicht. En aan het einde van de middag is alles weer voor elkaar.”

Rowena: “Ik wil blijven groeien in het vak, groter worden als secretaresse.”

Resultaat met STIJL
“Bij STIJL beginnen vond ik een uitdaging. Waar zou ik terechtkomen? Zou het niet te ingewikkeld zijn, met al die regels, systemen, processen en vaktaal? Aanvankelijk dacht ik inderdaad: best moeilijk. Nu ben ik er trots op dat ik het avontuur ben aangegaan. Dat het me gelukt is. Dat ik steeds meer begrijp en kan toepassen, beter weet hoe een advocatenkantoor draait. Maar er is nog veel meer dat ik kan en wil leren. Ik wil blijven groeien in het vak, groter worden als secretaresse. Buiten het werk besteed ik veel tijd aan fitness en zwemmen en leuke dingen doen met mijn partner, vriendinnen en mijn familie. Mijn vroegere werk heb ik overigens nog niet helemaal losgelaten. Om de week sta ik op zaterdag in de schoonheidssalon. Meer als hobby dan als werk. Heel gezellig om mijn vroegere collega’s en klanten te blijven zien.”

Tekst: Iris Stam
Foto: Bettina Traas