Wie: Laura Kruitwagen
Functie: senior advocaat
Werkt bij STIJL Advocaten sinds: 1 september 2015
STIJL in drie woorden: professioneel, laagdrempelig, vriendelijk

“Het voelt als een goed huwelijk”

Waarom STIJL?
“Mijn advocatenstage liep ik bij een groot kantoor op de Zuidas. Aan het einde van deze stage besloot ik verder te kijken. Een oud-dispuutgenoot vertelde me dat er bij haar werkgever STIJL een openstaande vacature was. Was het wellicht interessant om te solliciteren?
Van mensen uit mijn omgeving hoorde ik goede verhalen over het relatief kleine kantoor met een focus op de vastgoedmarkt, waar het leveren van hoge kwaliteit én een informele sfeer samen zouden gaan. Dat klonk veelbelovend! Na een prettig gesprek met de partners werd ik aangenomen. Ik stond op dat moment aan het begin van mijn carrière, was net drie jaar bezig. STIJL bleek de ideale leerschool. Niet schools en streng, maar heel stimulerend en met boeiende zaken. Het team heeft me perfect ondersteund in mijn streven om een zo goed mogelijke advocaat te worden.”

Onderweg met STIJL
“Bij STIJL is er veel oog en ruimte voor groei van medewerkers. Jezelf ontwikkelen doe je overigens helemaal in je eigen tempo. Zonder enige druk dus. Er wordt afgetast: wat heb je op dit moment nodig en hoe kunnen we je uitdagen? Sinds eind 2021 ben ik senior advocaat. Nu zijn we de mogelijkheden van een volgende stap aan het onderzoeken. In de nabije toekomst wil ik namelijk graag als ondernemend advocaat een eigen praktijk binnen STIJL opzetten, gericht op mijn specialisatie: huurrecht. De wereld van het vastgoed blijft in beweging, er speelt een hoop en er verandert veel, kijk bijvoorbeeld maar naar alle ontwikkelingen tijdens en na de Corona-pandemie. Al die wisselende thema’s maken huurrecht voor mij tot een interessant werkterrein, waar ik me kan bezighouden met alle facetten van het advocaat zijn: van adviseren en contracten opstellen tot geschillen en procedures.”

Laura: “Het team heeft me perfect ondersteund in mijn streven om een zo goed mogelijke advocaat te worden.”

Resultaat met STIJL
“Bij het woord ‘resultaat’ denk ik als eerste aan het eindresultaat richting de cliënt. Dat moet goed zijn. Kwaliteit staat bij STIJL hoog in het vaandel. Ik vind het niet erg als dat wat extra tijd kost. Omdat ik weet dat het gewaardeerd wordt. Ik draag STIJL een warm hart toe, ik ben in deze professionele en vriendelijke omgeving helemaal op mijn plek. Het voelt als een goed huwelijk. Werken bij STIJL geeft me energie, voldoening. Het maakt me een heel tevreden mens. Ook thuis is het er na mijn overstap naar STIJL nóg gezelliger op geworden. Vroeger werkten mijn vriend en ik in hetzelfde team bij hetzelfde kantoor en zagen wij elkaar dus de hele dag, thuis en op kantoor. Toen ik bij STIJL ging werken, hadden we elk weer onze eigen wereld waarover we konden vertellen. Opeens hadden we weer zoveel te bespreken. Nog steeds raken we niet uitgepraat. Elke week nemen we daar bij een etentje uitgebreid de tijd voor. Hartstikke leuk!”

Tekst: Iris Stam
Foto: Bettina Traas