Wie: Kelly Hooijschuur
Functie: secretaresse
Werkt bij STIJL Advocaten sinds: april 2016
STIJL in drie woorden: open, warm en oplossingsgericht

In elke nieuwsbrief interviewen we een collega over werken bij STIJL. Dit keer vertelt Kelly Hooijschuur over haar afwisselende baan die haar veel voldoening geeft. “Soms hebben we wel vier of vijf processtukken op een dag. Dan is het een uitdaging om alles goed te plannen.”

“Ik ben hier geen nummer, maar een persoon”

Waarom STIJL?
“Mijn vorige baan was bij een accountantskantoor met 1.500 mensen. Het werk werd steeds onpersoonlijker, vooral door de digitalisering. Ik wilde graag bij een kleiner kantoor aan de slag. Al bij het sollicitatiegesprek bij STIJL proefde ik een open, persoonlijke sfeer. Het voelde als een warm bad. En zo ervaar ik het na vijf jaar nog steeds. Ik ben bij STIJL geen nummer, maar een persoon. Niet ‘gewoon de secretaresse’, maar onderdeel van het team. Mijn baan als ondersteuner van de advocaten is afwisselend. Ik doe bestellingen voor kantoor, beheer de agenda’s, maak processtukken, zorg ervoor dat een dossier helemaal op orde is voordat de zaak start, zet de gegevens van nieuwe cliënten in het systeem. Dit alles doe ik met mijn collega Maria Jager.”

Onderweg met STIJL
“In de juridische wereld was ik nog niet zo thuis. Via STIJL heb ik een aantal cursussen mogen volgen, ik heb mezelf enorm ontwikkeld. Ik weet nu veel meer van alle rechtsgebieden. Ook heb ik in de praktijk veel geleerd. Ik denk dat anderen mij zien als een teamspeler. Als een collega die prettig in de omgang is, accuraat is en een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Ik krijg een steeds uitgebreider pakket. Dat geeft veel voldoening. Heerlijk ook om na een drukke dag te denken: yes, alles is afgerond, we hebben het weer voor elkaar! Maria, die drie maanden voor mij in dienst kwam, is een fijne collega, we zijn helemaal op elkaar ingespeeld. Samen zijn we een geoliede machine.”

Kelly: “Heerlijk om na een drukke dag te denken: we hebben het weer voor elkaar”

Resultaat met STIJL
“Soms hebben we wel vier of vijf processtukken op een dag. Dan is het een uitdaging om alles goed te plannen. En hopen dat er niets tegenzit. De korte lijnen en de oplossingsgerichtheid maken het werken bij STIJL erg prettig. Door de groei van de zaken kregen wij het steeds drukker. Meteen werd het uitzendbureau ingeschakeld. Sinds kort staat onze nieuwe collega Rowena ons terzijde. Daar zijn we erg blij mee.”

Tekst: Iris Stam
Foto: Bettina Traas