Wie: Bart Wernik
Functie: advocaat
Werkt bij STIJL Advocaten sinds: 1 april 2022
STIJL in drie woorden: professioneel, specialistisch, gemoedelijk

“Ik had behoefte aan verdieping”

Waarom STIJL?
“Na mijn beëdigding als advocaat werd ik lid van de Jonge Balie in Haarlem. Zo leerde ik Laurens van Til kennen. Ik vertelde hem dat ik me bij mijn vorige werkgever, de provincie Noord-Holland, voornamelijk bezighield met algemene adviesvragen. In de jaren daarvoor werkte ik bij een commercieel advocatenkantoor in Haarlem. Leerzaam, maar ook daar had ik me in de breedte ontwikkeld. Ik had behoefte aan verdieping. Laurens van Til raadde STIJL aan, het nichekantoor waar hij sinds een halfjaar werkte. De partners waren op zoek naar nieuwe advocaten. Zo is het balletje gaan rollen. Eind december had ik mijn sollicitatiegesprek, in de lente begon ik bij STIJL. In de maanden daartussen richtte ik me met veel plezier op iets anders: de verbouwing van het huis dat mijn zwangere vriendin en ik net gekocht hadden.”

Bart: “Mijn technisch-praktische achtergrond komt bij STIJL goed van pas.”

Op weg naar STIJL
“Ik hou ervan om met mijn hoofd en mijn handen te werken. Ik kom van oorsprong uit de bouw. Daar ben ik aan de slag gegaan, toen ik als 16-jarige van het vmbo kwam. Al snel was ik werkvoorbereider. Toen er niemand was waarnaar ik op kon kijken, ben ik mezelf gaan omscholen. Eerst volgde ik de avond-havo, toen het vwo. En op mijn 24e ging ik naar de universiteit. Iets waarvan veel mensen in mijn omgeving dachten dat het voor mij niet was weggelegd. Het was een prachttijd, de studie Rechten ging me gemakkelijk af, ik vond alles interessant. Het leuke van de advocatuur vind ik het uitzoeken, het puzzelen. Jezelf in een dossier verliezen. Mijn technisch-praktische achtergrond komt nu bij STIJL goed van pas.”

Resultaat met STIJL
“Ik houd me vooral bezig met contractaansprakelijkheden op het gebied van civiel bouwrecht. Concrete zaken, waarbij je snel resultaat ziet. Bij STIJL hoop ik ooit specialist op het vlak van bouw- en vastgoedrecht te worden. Ik wil samenwerken met en leren van experts op dit terrein. STIJL is klein maar heeft veel kennis in huis. Kijk ook maar naar alle boeken in de bibliotheek. Die staan er niet voor de sier. Ik werk nog niet zo lang bij STIJL, maar ik voel nu al dat het een bedrijf is dat goed is voor zijn personeel. Het team houdt van aanpakken, net als ik, maar de sfeer is gemoedelijk. Ik voel me hier meer dan welkom.”

Tekst: Iris Stam
Foto: Bettina Traas