Brasserie Berlage, Den Haag
28 maart 2013

13.00 uur – 17.15 uur met aansluitende borrel

Donderdagmiddag 28 maart 2013 van 13.00 uur tot 17.15 uur organiseert Stijl advocaten in samenwerking met Van Steenbergen Management en Advies en SteenhuisMeurs een seminar met als thema ‘Gebiedsontwikkeling nieuwe Stijl’.

Wij praten je dan bij over actuele en experimentele vormen van gebiedsontwikkeling. Wat zijn mogelijk succesfactoren om ontwikkelingen ook in deze tijd tot een succes te maken!

Tijdens het seminar zal worden ingegaan op experimentele vormen van gebiedsontwikkeling van onderop (à la de filosofie van ‘planologe van de straat’ Jane Jacobs), waarbij via ‘placemaking’ met alle deelnemers in een gebied, zijnde gebruikers, passanten, eigenaren en de overheid, een gebied langzaam vanaf de straat wordt ontwikkeld. Dit in tegenstelling tot de voor de crisis gangbare methode waarbij een projectontwikkelaar of gemeente de ontwikkelingskar trok en alle kosten betaalde en dus ook alle risico’s nam. De huidige tijd maakt dat partijen op zoek gaan naar nieuwe manieren van inhoudelijke ontwikkeling en financiële risicospreiding. Door actieve inbreng van de sprekers en deelnemers kan worden gereflecteerd op de kansen en succesfactoren in de huidige gebiedsontwikkelingsmarkt. Op dit seminar zullen vier presentaties worden gehouden. Twee door juristen en twee door ontwikkelaars/adviseurs in de zogenaamde placemaking praktijk.

We hebben een bijzondere locatie voor deze bijeenkomst uitgekozen. De bijeenkomst vindt plaats in Brasserie Berlage te Den Haag met uitzicht op het Gemeentemuseum Den Haag en de mooie parktuin.

n.b. aan deelname zijn geen kosten verbonden, Stijl advocaten nodigt u uit.