Contact

mr. I.A. van Riel (Ilco)
Advocaat

T: +31 20 346 99 80
M: +31 6 48 10 26 02

     

Ilco van Riel

Advocaat

Ilco is advocaat sinds 2012 en richt zich vooral op het aanbestedingsrecht. Daarnaast houdt hij zich bezig met gebiedsontwikkeling, (civiel) bouwrecht en staatssteunrecht.

Aandachtsgebieden

Ilco van Riel heeft een advies- en procespraktijk en heeft ruime ervaring in (Europees) aanbestedingsrecht. Hij begeleidt en adviseert zowel aanbestedende diensten als inschrijvende ondernemingen. Hij adviseert bij aanbestedingstrajecten, het opstellen van aanbestedingsdocumenten en treedt op in aanbestedingsgeschillen.

Daarnaast legt Ilco zich toe op (de aanbestedingsrechtelijke aspecten van) gebiedsontwikkeling en het (civiele) bouwrecht in de meest brede zin van het woord en treedt hij in en buiten rechte op voor opdrachtgevers, aannemers en adviseurs. Zijn expertise varieert van het adviseren en opstellen van overeenkomsten tot procederen, zowel voor de rechter als voor de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Ilco heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Vastgoedrecht / Bouwrecht
– Aanbestedingsrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Bijzonderheden

Ilco heeft zijn Master Onderneming en recht (evenals de Masterclass Europees recht) behaald aan de Universiteit Utrecht. Voor zijn komst naar STIJL Advocaten was hij werkzaam bij CMS op de vastgoedsectie, gevestigd in Utrecht en Amsterdam.

Ilco is lid van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht (NVvA), de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A) en de Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen (VJOJ).

Talen

Nederlands, Engels.