“Een bureau dat heel dicht bij je staat.”

“STIJL Advocaten is een van de toonaangevende kantoren als het gaat om vastgoed en stedelijke ontwikkeling en Project Moore is dat op het gebied van IT-recht en privacy. Op het gebied van smart cities komen onze expertises samen. Een smart city is een stad die leefbaarder, duurzamer en aantrekkelijker wordt gemaakt door de inzet van slimme technologie, bijvoorbeeld door het beter stroomlijnen van verkeer aan de hand van data over bewegingspatronen. De drijvende kracht achter smart cities is data over mensen en objecten. Dat brengt vragen met zich mee over het verzamelen en gebruik van die data, zeker nu steeds meer apparaten met het internet verbonden zijn.

Wie verzamelen die data, wanneer mag dat, en voor welke doeleinden mogen deze data worden gebruikt? Onze cliënten willen inspelen op de kansen die smart cities bieden maar ook op deze vragen. Denk aan een gemeente die bij een aanbestedingsprocedure voor slimme lantarenpalen met verschillende sensoren, privacyaspecten wil meenemen.

Door het bundelen van expertise kunnen STIJL Advocaten en Project Moore cliënten op de best mogelijke manier adviseren. Voor mij is dit een veelbelovende samenwerking rondom een spannende ontwikkeling.

Eric Martens

partner Local