“Trouw zijn aan de eigen rol, maar wel gericht op verbinden en synergie”

Bert Wijbenga
van Nieuwenhuizen

Bestuursvoorzitter Woonbron

Woningcorporaties hebben een belangrijke functie. Ook de agent en de onderwijzer moeten in de stad kunnen wonen, evenals de artiest en de kunstenaar. Corporaties zorgen voor betaalbaar en fatsoenlijk wonen, doen niet aan segregatie en sluiten niemand uit.

Het geld dat we overhouden gebruiken we voor investeringen in renovatie- en nieuwbouwprojecten, en voor aflossingen op onze leningen. Woningcorporaties werken ook hard aan het herstel van hun imago, delen verantwoordelijkheid en zijn transparant over hun inspanningen.

De rol van corporaties verschuift: ‘van ondernemer naar rentmeester’ en van ‘dominante zelfstandige’ naar ‘diplomatieke netwerkspeler’. Uiteindelijk gaat het ook voor corporaties over kwaliteit en de passie van mensen op straat.

De wijkconciërges in Rotterdam zijn daarvan een mooi voorbeeld. Zij maken het verschil in weerbarstige wijken. Het is aan de woningcorporaties zelf om nieuwe allianties te vinden. Trouw zijn aan de eigen rol, maar wel gericht op verbinden en synergie.

www.woonbron.nl